lördag 17 november 2012

Stenhög blev husgrund


Smålands Byggnadsvård (David Gard och Johan Örfelth)  skickar en bild på huset som vi skrev om tidigare, som väcks ur sin törnrosasömn.  Trossbotten i hela nedervåningen är lagd och nu väntar cellulosaisolerskivorna från Wederslöfs Byggnadsvård  på uppsättning på väggarna.  En ouppmärkt stenhög som fanns i närheten av där David bor, fraktades till platsen och lades på plats med hjälp av grävmaskin med griplastare. Nu ska våtutrymmet uppföras på den fina granitgrunden.

Foto: David Gard

söndag 4 november 2012

Glaskonst i Vrigstad kyrka på plats igen

Foto: Anders Eklund
Klockaregårdens Fönsterhantverk& Snickeri monterar blyinfattad glaskonst som de restaurerat, Vrigstad Kyrka. Visst är det vackert?

Törnrosasömnen är slut


Foto: David Gard
Denna hundraåriga skönhet utanför Jönköping väcks nu med hjälp av Byggnadsvård Qvarnarps entreprenörer ur sin törnrosasömn. Bjälklaget isoleras med material från Wederslöfs Byggnadsvård, fönster renoveras med hjälp av 34:ans Byggnadsvård, nytillverkning av dörrar och fönster utförs av Jacobsons Hantverk. Tillbyggnad för våtutrymme skall byggas efter förslag från arkitekt Katinka Schartau. Snickerier renoveras och nytillverkas av Smålands Byggnadsvård; David Gard (huvudentreprenör) och Johan Örfelt. All el och VVS ska dras om, nytt bandtäckt plåttak och ny fasad skall på. Självklart återbrukas dugligt byggmaterial och nytillkommet material och färg är noggrant utvalt. Fortsättning följer..